Caparol – Alpinacolor

Caparol verf

In de bouw, bij schilders, aannemers en architecten is Caparol een bekend verfmerk; bij de particulier is het verfmerk wellicht minder bekend. Het van oorsprong Duitse verfmerk is al meer dan een eeuw actief (1895) binnen de verfbranche. De introductie van het verfmerk -op de Nederlandse markt-  vond in 1969 plaats, met een uitgebreid assortiment binnen- en buitenverven.

Vefkleuren Caparol

Een aantal bijzondere verftinten voor gevelverven en muurverven naar het voorbeeld van de natuur.
Ga met de muis over de afbeeldingen voor de codering / kleurnummers.

Kleuroverzicht CaparolColor – Alpinacolor

De serie gevel- en muurverven in de verschillende tinten omvat:
Amazonas, Island, Palma, Olive, Taiga, Schilf, Mistral, Gobi, Mais, Mandarin, Aprikose, Cognac, Maroc, Havanna, Tarra, Malaga, Grant, Marone, Nutria, Bison, Lava, Siam, Basalt, Schiefer, Tibet en Iris.

Let op: de afgebeelde kleuren dienen ter oriëntatie en ter inspiratie. Originele verfkleuren kunnen afwijken van de onderstaand gescande kleuren en / of de weergave van kleur op uw computerscherm.

In het algemeen is voor de kleurbeleving van verven (mede) van invloed of u een hoogglans, halfglans, zijdeglans of matte verf toepast. Verven met een verschil in glansgraad zullen het opvallend licht anders absorberen of reflecteren, zodat eenzelfde kleur anders ervaren zal worden. Ook de structuur van de ondergrond (steen, pleisterwerk, reliëf, hout) en de wijze van verwerken -de applicatie- kan hier invloed op hebben. Het opbrengen bijvoorbeeld van de verf met een kwast geeft een ander “relief” dan het opbrengen van de verf met roller.
Bij de kleurbeleving binnenshuis speelt de lichtinval in een ruimte waar de kleur wordt toegepast én  de contrastwerking van de in de nabijheid gebruikte kleuren, meubels, dessins en accessoires een belangrijke rol.
Voor buitenverven zal de ligging van de woning en het kleurgebruik dat in de omgeving is toegepast mede bepalend zijn. De eisen of richtlijnen die eventueel gesteld worden door een Welstandscommissie, het (tijdelijk) architectonisch “eigendom” , of bewoning van een monumentaal pand, beperken u mogelijk in uw kleur- of materiaalkeuze.

Kijk voor vele stalen van verfkleuren van diverse verffabrikanten bij de rubriek:
Kleuren verf – Verfkleuren

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.