Welkom op behangen – schilderen.nl

Behangen-Schilderen.nl
Schilderen, verven, behangen!?
Behangen-Schilderen.nl is een onafhankelijke advies-site op het gebied van het verwerken van verf en behang!

Verf, verfproducten en behang stellen u in staat om op een relatief goedkope en eenvoudige wijze, een geheel eigen sfeer te creëren in uw woon- en leefomgeving.  Binnen de vele mogelijkheden bij de keuze in kleur, dessins en variatie in structuren van de verf- en behangproducten is er “voor elk wat wils”.

De artikelen op de site
In de artikelen zijn het schilderen, onderhouden, behangen en verfraaien van de woning en verschillende objecten beschreven. Ook vindt u overzichten van de te gebruiken of toe te passen materialen en hulpmaterialen, die bij uitvoering van de behang- en schilderwerkzaamheden van nut kunnen zijn.

Ik heb geprobeerd de artikelen zo duidelijk mogelijk te schrijven, altijd met een professioneel, vakkundig en bevredigend eindresultaat voor ogen.
Echter…daar het eindresultaat van vele factoren afhankelijk kan zijn, kunnen er aan de aanbevelingen en adviezen binnen de artikelen géén rechten worden ontleend.

Artikelen op alfabet
Links vindt u binnen de aanbevolen artikelen onder andere een verwijzing naar “Artikelen op alfabet”. Hierin zijn alle artikelen binnen de site op alfabet gerangschikt, plus verwijzingen naar interessante artikelen. Daarnaast zijn de artikelen ingedeeld in “categorieën”, maar u kunt ook een zoekopdracht ingeven.

Vragen staat vrij !
Binnen ieder artikel heeft u de mogelijkheid om tips of advies met betrekking tot het schilderen of behangen op te vragen. U kunt u vraag of opmerking in het reactieveld plaatsen en versturen. Ik zal na ontvangst van het bericht zo snel mogelijk een reactie geven.

Ik hoop dat u veel plezier aan de artikelen beleeft en dat deze kunnen bijdragen aan een uitbreiding van de vakkennis of een bevestiging hiervan.

Succes met de schilder-, behang- en decoratiewerkzaamheden !

MVS – Mobiele online Verf Service
Behangen-schilderen.nl

Contact: maajvd@gmail.com


2 gedachten over “Welkom op behangen – schilderen.nl”

 1. Beste Paul,

  Meest gebruikelijk is om de kozijnen een lichte kleur te geven en de openslaande delen een zwaardere kleur. Ik laat het zelf binnen mijn advies mede afhangen van de kleuring van de stenen en/of de gevel.
  Is de gevel b.v. wit, dan kan het voor het contrast mooier zijn om de kozijnen en zwaardere kleur te geven en de openslaande delen een lichtere.
  Maar…los van wat het meest voorkomend is, telt uiteindelijk wat je zelf het meest aanspreekt en/of wat het best aansluit bij de omgeving.

  Voor de kopse kanten van openslaande deuren en ramen geldt het volgende:
  Waar je in geopende toestand tegen aan kijkt behoort tot de binnen- of buitenkant.
  B.v. bij een deur die naar buiten toe opendraait, hoort de slotkant bij de buitenkant. Draait de deur naar binnen toe open, dan zal het de scharnierkant zijn.

  Hoop dat het voldoende duidelijk is.

  Mvg – Sjaak

 2. Hallo,
  Ik heb een vraag over kleurgebruik:
  Als je een deur en het bijbehorende kozijn wil schilderen moet je dan het bewegende deel (deur of raam) donkerder maken dan het vaste kozijn of juist andersom?
  Als ik de deur aan beide zijden een verschillende kleur wil geven waar laat ik dan de overgang tussen de twee kleuren vallen?
  MVG
  Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vele artikelen over behangen, schilderen en verfraaien van de woning